Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

AB-themabijeenkomsten (openbaar)

woensdag 17 februari 2021

19:00 - 19:45

Locatie
Via Zoom
Voorzitter
Kuks, S.M.M.
Toelichting

AB-themabijeenkomst 'Systematiek herijking kostentoedeling 2022'

Extern belangstellenden zijn van harte welkom om de digitale vergadering te volgen. Mail naar bestuursondersteuning@vechtstromen.nl en ontvang de benodigde informatie.

Agendapunten

Toelichting: conform Waterschapswet wordt eens per vijf jaar de kostentoedelingsverordening herzien. In 2021 moet een kostentoedelingsonderzoek worden uitgevoerd. Het algemeen bestuur heeft bij bespreking van de begroting vragen gesteld over kostentoedeling watersysteembeheer. Aan de hand van een presentatie wordt uitleg gegeven over de systematiek van de kostentoedeling en inzicht verschaft in de bestuurlijke keuzeruimte.

De eerste sheets van de presentatie bestaan uit een toelichting op de systematiek van de kostentoedeling en er wordt inzicht gegeven in de bestuurlijke keuzes die te maken zijn. Met het tweede deel van de sheets illustreren wij met rekenvoorbeelden de uitwerking van mogelijke bestuurlijke keuzes. In volgende bijeenkomsten wordt het algemeen bestuur stapsgewijs meegenomen in het herijken van de kostentoedeling en de keuzes die daarbij gemaakt kunnen worden.

Het dagelijks bestuur heeft een besluit genomen over het proces; dit besluit is ter informatie toegevoegd.